Vrste poslova

VRSTE POSLOVA


Učesnici Work and Travel USA programa obavljaju sezonske poslove u turističkim centrima (zabavnim i nacionalnim parkovima, odmaralištima, hotelima, restoranima, prodavnicama) širom SAD-a. Takve poslove, tokom ljetnih mjeseci, obavljaju i američki studenti i studenti iz drugih zemalja, koji su došli u SAD po istom ili sličnom programu. Od učesnika programa se očekuje da budu odgovorni, ozbiljni, fleksibilni, prilagodljivi, savjesni i vrijedni.  

Dobijanje konkretne radne ponude zavisi mnogo i od sposobnosti samog učesnika programa: znanje jezika, radnog iskustva i sl., ali i potreba poslodavaca u SAD. Ono što vam naša agencija garantuje je da će vam ponuditi 3 - 4 posla (uglavnom po vašem odabiru) iz ponude Work and Travel programa. Prilikom popunjavanja Prijave, potrebno je napisati koje biste od ponuđenih poslova željeli obavljati.

Work and Travel program nudi nekoliko kategorija poslova:

Backwaiter/Busser: pomoćni konobar (asistent servera). Najčešći posao u Work and Travel ponudi. Posao se obavlja uglavnom u restoranima.
Housekeeping: održavanje hotelskih soba, čišćenje-usisavanje, pranje kupatila, mijenjanje posteljine, namještanje kreveta i sl.
Kitchen Help: pranje posuđa, pripremanje hrane, pranje kuhinje, pomoć kuvaru, iznošenje smeća i sl.
Maintenance : čišćenje bazena, iznošenje smeća, razni poslovi održavanja i čišćenja u resortu i sl.
Sales Help: prodaja slatkiša, sladoleda, pizza, pomoć prilikom naplate, pomoć klijentima, čišćenje i sl. Za ovaj posao potrebno je odlično znanje engleskog jezika.
Amusement Park Work: prodaja brze hrane, upravljanje i kontrola igara i vozila u zabavnom parku, čišćenje parka i sl. Najveći broj ovih poslova je na otvorenom prostoru.
Frontdesk: rad na recepciji, potrebno izvrsno znanje engleskog jezika

Poslovi po izričitom zahtjevu: Ove poslove ćete dobiti isključivo na vaš zahtjev. Ukoliko se odlučite za neki od ovih poslova, predlažemo da kao alternativu odaberete neki od poslova iz gornjeg odjeljka (housekeeping, kitchen help,...). Ove poslove Viking nema uvijek u ponudi.

*National  Parks: Alaska, California, Montana, Arizona. Za ovaj je posao potrebna sposobnost prilagođavanja na život u ruralnom području. Vrste raspoloživih poslova su slične kao u gornjem odjeljku.  
*Lifeguards: Poslovi su locirani na otvorenim bazenima koji se nalaze van gradskih sredina. Zadatak spasilaca je da kupačima omugući sigurnost i red u bazenu. Za ovaj posao mogu konkurisati samo studenti koji se nalaze u dobroj fizičkoj kondiciji i s dobrim plivačkim sposobnostima. Mala je mogućnost nalaženja dodatnog posla. Broj sati rada uveliko zavisi od vremenskih uslova.


  Osiguranja u slučaju nedobijanja VISA-e Koji poslovi nisu dozvoljeni?  57 |